Kereszt-kérdések

                         Szeretettel meghívjuk a

                             Kereszt-kérdések

című sorozatra, amely segít megválaszolni azt a három kérdést, amelyek

a keresztyénség igazi lényegét jelentik:

Kicsoda Jézus?  Miért jött?

Mit vár azoktól, akik Őt akarják követni?

A Kereszt-Kérdések szeretné a figyelem középpontjába állítani Jézus Krisztus vonzó, de az Ő követésével járó nehézségeket sem rejtő öröm üzenetét, mégpedig Márk evangéliuma tanulmányozásának segítségével

A programok felépítése egyszerű:

Kötetlen beszélgetés – rövid igetanulmányhoz kapcsolódó előadás – majd kiscsoportos beszélgetés a fentiek alapján, mindez kb. 60-70 percben.

A Kereszt-kérdések szeretné oldott, közvetlen légkörben bemutatni Jézust azoknak, akik keveset tudnak személyéről, és előzetes tudást nem vár el  résztvevőktől.

Október 15-től,

csütörtökönként 17.00 órától

a Mezőberényi Református Egyházközség gyülekezeti termében

szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a keresztyénség lényege, vagy szeretne hitében megerősödni. Nem számít, jár-e templomba, olvassa-e Bibliát, ez a kurzus Önnek szól! Világnézettől vagy felekezethez való tartozástól függetlenül mindenkit szívesen látunk.  A kurzus ingyenes, bármikor abbahagyható, a segédanyagokat a gyülekezet biztosítja. Nincs kötelező vallásos liturgia, imádkozás, éneklés. Nem kötelező hozzászólni, véleményt mondani, elég csak hallgatni. De lehet kérdezni, vitatkozni, beszélgetni, alkalom után személyes kérdésekkel megkeresni a vezetőket vagy a lelkészt, aki a programot vezeti.

Részvételi szándékának előzetes jelzését köszönettel vesszük a mezobereny@reformatus.hu e-mail címen vagy a 06 20 5596864 -es telefonszámon illetve vasárnaponként, a 10 órakor kezdődő istentiszteletet követően.

                Kereszt-Kérdések című

                 felnőtteknek szóló sorozatot az alábbiak jellemzik:

  • 10 héten át tart
  • Nyelvezete a felnőtteknek szól, de közvetlen, kötetlen formában
  • Segédanyaga:  Munkafüzet  a résztvevők számára

Tematika:

  1. HÉT: Bevezetés
    2. HÉT: Jézus – Ki volt Õ?
    3. HÉT: Jézus – Miért jött?
    4. HÉT: Jézus – Halála
    5. HÉT: Mit jelent a Kegyelem?
    6. HÉT: Jézus – Feltámadása

CSENDES NAP: A gyülekezet; A Szentlélek; Az imádság; A Biblia

7. HÉT: Mit jelent keresztyénnek lenni?
8. HÉT: Krisztus útján járni
9. HÉT: Döntések – Heródes király
10. HÉT: Döntések – Jakab, János és Bartimeus

                     Gyakran ismételt kérdések

Kiknek szól a Kereszt-kérdések?

Bárkinek, aki másokkal együtt, informálisan egy csoport keretein belül szeretné vizsgálni a kereszténység kérdéseit. Nem számít, jár-e templomba, ismer-e keresztyéneket vagy olvassa-e Bibliát, ez a kurzus Önnek szól. Világnézettől vagy felekezethez való tartozástól függetlenül mindenkit szívesen látunk. Tiszteletben tartjuk a nézeteit, kultúráját, hitvilágát. Csak annyit kell megosztania a sorozaton önmagáról, amennyit szeretne.

Hogy zajlik ez az egész?

A foglalkozás során csoportokat alkotunk, egy csoport 6-8 főből áll. Röviden beszélünk az előző heti anyagról, majd az aktuális témával kapcsolatban hallgatunk meg egy előadást. Lezárásként megvitatjuk a felmerült kérdéseket, kérdezni egyébként a foglalkozás közben is lehet, bármikor, bármit.

Meddig tart a kurzus?

A kurzus 10 hétig tart, beleértve egy szabadnapot, amikor a keresztyénség egyes területeivel részletesebben is megismerkedhet, úgymint Biblia, Szentlélek, imádság és a gyülekezet.

Abbahagyhatom a kurzust?

Természetesen, bármikor.

Mennyibe kerül a kurzus?

A kurzus ingyenes.

Mit kell hoznom?

Semmit, minden szükséges anyagot a rendelkezésedre bocsátunk.

Nem túl “vallásos” a foglalkozás?

Reméljük nem. Ez nem egy istentisztelet vagy mise. Nincs imádkozás, éneklés és nem kell hangosan felolvasnia semmit.

Fognak nekem prédikálni?

Nem, ellenben minden alkalom tartalmaz egy előadást, melynek célja, hogy megismertesse a keresztény hit egy területét, és beszélgetést indítson. Bízunk benne, hogy érdekesnek találja majd! A beszélgetést csoportvezetők irányítják, és ők próbálják megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Kell beszélnem mások előtt?

Ha nem akar, nem muszáj. Szívesen látjuk akkor is, ha csak ül és figyel.

Miben különbözik a Kereszt-kérdések a többi kurzustól?

Abban, hogy Márk evangéliumára koncentrálunk, melynek középpontjában Jézus személye, céljai állnak, valamint az, hogy mit jelent követni őt. Ez teszi különösen egyedivé a Kereszt-kérdéseket.

Miért kerül megrendezésre ez a kurzus?

A keresztények számára megtiszteltetés, ha megismertethetik a keresztény üzenet igazságát és fontosságát. Bár nincs válaszunk minden kérdésre, de hisszük, hogy érdekes dolgokat oszthatunk meg Jézus Krisztussal kapcsolatban.

Ha tetszett a meghívásunk, szeretettel várjuk!

Kategória: Kategóriák | A közvetlen link.